Om Nice

Till Nice - Franska Rivierans huvudstad reser du för att njuta av klimatet, kulturen och det ovanligt vackra landskapet. Nice har lyxiga affärer, berömda hotell, rik kultur, gourmetrestauranger och ett vackert system av parker. Franska Rivieran är ett året runt resmål med ett varmt och skönt klimat från april till september. För att undvika den värsta turistanstormningen och de högsta temperaturerna kan man hoppa över tiden juli - augusti. Med 300 dagar solsken om året är det lätt att förstå varför Nice har blivit en sådan populär turistort.

Promenade des Anglais


är en 7 km lång berömd strandpromenad. Den är kantad av palmer och rader av vackra byggnader som vätter mot det azurblå havet. Här är det aktiviteter dygnet runt. Stranden är uppdelad i privata och allmänna stränder. På de privata stränderna erbjuds allt från solstolar och parasoller till servering av exklusiv mat och dryck direkt vid solmadrassen. På de allmänna stränderna är det gratis att lägga ut sin handduk och bara njuta av solen.

Cours Saleya


är en livlig mat- och blomstermarknad i hjärtat av Gamla stan. På måndagar är här  loppmarknad istället. Frukt och grönsaker av extra god kvalitet finner man bland de mindre och mer lågmälda stånden i nordöstra hörnet av marknaden.

Den inhemska befolkningen handlar istället på Marché de la Libération, på Avenue Malausséna, Place du Général-de-Gaulle.

Place Massena


är ett fantasktiskt vackert italienskt torg som ligger i ena ändan av Avenue Jean Médecin. Torget har blivit ännu finare tack vare trafikomläggningen som har fått bort mycket bilar. Här passerar idag de miljövänliga spårvagnarna. När det mörknar lyser  skulpturerna i vackra färger på sina höga pålar runt torget och parken intill inbjuder till allt från flanering till skateboardåkning.

Gamla Stan


är en pittoresk stadsdel med myllrande folkliv, inte bara på dagarna utan också långt in på nätterna. Här finns flera vackra torg

och en labyrint av smala gränder som slingrar sig fram mellan vackra 1600-

och 1700-talshus.

Gamla stan erbjuder ett rikt utbud av diverse restauranger i alla prisklasser, klädboutiqer, barer, kaféer och många mysiga affärer där man kan handla allt från oliver till lavendeltvålar och sovenirer.


Copyright 2012 © All Rights Reserved